Smart home - Bliv klogere på Thread og hvordan det virker

Smart home - Bliv klogere på Thread og hvordan det virker

Thread er et trådløst netværksprotokoller, der er specielt designet til at forbinde smart home enheder. I modsætning til wi-fi og Bluetooth, der også ofte bruges til at forbinde smart enheder til internettet, er Thread designet til at skabe et lokalt mesh-netværk mellem enhederne i dit hjem.

Det betyder, at dine enheder med Thread kan kommunikere direkte med hinanden, uden at skulle gå gennem en central hub eller router. Til gengæld har de brug for en såkaldt Thread border router, der forbinder dem til en cloud-tjeneste.

Hvad er en Thread border router?

En Thread border router er en smart enhed med forbindelse til internettet. De fungerer som mellemled mellem enhederne i Thread netværket og deres cloud-tjenester.

Thread er indbygget i rigtig mange af smart produkter. Og det betyder, at du måske allerede har en eller flere enheder stående i dit hjem, der kan agere border router i dit Thread netværk – f.eks. et Apple TV, en Homey Pro eller en Google Nest Hub.

Du kan godt have flere border routers i dit netværk. Faktisk er det en fordel for stabiliteten af dit netværk. Det betyder nemlig at Thread har flere routers at vælge mellem, så den altid kan vælge den, der hurtigst til at reagere i øjeblikket.

Hvordan fungerer Thread?

Thread danner et mesh-netværk, hvor enhederne kommunikerer direkte med hinanden. Det er et robust og selv-healende netværk, hvor enheder automatisk finder nye kommunikationsveje, hvis en enhed i netværket svigter eller tages ud af netværket.

Når du opsætter et Thread netværk, er det en god ide at starte med en Thread border router, der sikrer cloud-forbindelsen til dit netværk. Derefter kan du tilføje andre Thread enheder. Når enhederne er tilsluttet, kan de kommunikere med hinanden direkte. Og det giver Thread en række fordele i forhold til traditionelle wi-fi- og Bluetooth-forbindelser.

Fordelene ved Thread

  • Stor rækkevidde: Et Thread netværk kan dække store områder, hvilket bl.a. gør det ideel til større og mere komplicerede smart home setups med enheder både inden- og udendørs.
  • Stabil forbindelse: Thread netværket vælger altid den hurtigste forbindelsesvej mellem dets enheder. Og hvis en enhed fejler eller er blevet fjernet, healer netværket sig selv ved at finde en ny route mellem dets enheder.
  • Lavt strømforbrug: Den måde Thread netværket er bygget op på, kræver meget lidt strøm. Og det betyder, at batteridrevne enheder, som f.eks. sensorer, får en betydeligt længere batterilevetid.

TIL TOPPEN