Smart home - Værd at vide om Z-Wave

Smart home - Værd at vide om Z-Wave

Z-Wave er en trådløs teknologi, der bruges til at forbinde og styre og smart enheder i dit intelligente hjem. Z-Wave er designet specifikt til smart home, og det giver en række fordele sammenlignet med andre trådløse teknologier som wi-fi og Bluetooth.

Hvordan fungerer Z-Wave?

Z-Wave bruger et mesh-netværk til at kommunikere mellem enheder. Det betyder, at hver enhed i netværket kan fungere både som afsender og modtager af signaler. Og det gør det muligt for netværket at udvide sig selv efterhånden, som du tilføjer nye smart home funktioner i dit hjem.

Z-Wave enheder kommunikerer på en lavere frekvens end wi-fi og Bluetooth, hvilket giver en række fordele. Bl.a. har de længere rækkevidde, kan skabe forbindelse gennem vægge og andre forhindringer bedre og har et lavere energiforbrug.

Z-Wave kan bruges til at styre en lang række funktioner i dit hjem, bl.a.:

  • Lys: Tænd og sluk dine lamper, dæmp lysstyrken og skift farve
  • Termostater: Styr temperaturen i dit hjem og sku op og ned for varme og kulde
  • Låse: Lås og lås døre op
  • Sensorer: Overvåg indeklima, bevægelse inde og ude og sikkerheden omkring dit hjem.

Sådan kommer du i gang med Z-Wave

For at komme i gang med Z-Wave, skal du bruge en Z-Wave controller. Det kan f.eks. være en hub eller en assistent, der er indbygget i en smart højttaler eller et andet smart home produkt. Når du styr på din controller, kan du begynde at tilføje enheder til dit Z-Wave netværk.

Selve opsætningen og tilføjelsen af dine enheder er nem og tager typisk kun et par sekunder. Du skal blot sætte din enhed i parringsmode og derefter følge instruktionerne i din app. Når enhederne er forbundne, kan du begynde at opsætte rutiner og automatiseringer via din hub eller i din app på din smartphone eller tablet.


TIL TOPPEN