Smart home - Det skal du vide om Matter teknologien

Smart home - Det skal du vide om Matter teknologien

Matter er en universel smart home standard, der gør det muligt for smart enheder fra forskellige producenter og platforme at kommunikere problemfrit med hinanden. Den åbne standard muliggør en smartere fremtid med færre begrænsninger, hvor endnu flere smart home produkter og platforme taler sammen ved hjælp af et system som Matter.

Brug Matter med dine smart home favoritter

Matter er godkendt og understøttet af mange af de største smart home brands og assistenter bl.a. Google, Apple, Samsung, Amazon og mange flere.

Det betyder f.eks. at dine Philips Hue pærer kan tændes med din Google Assistant, din smartlock fra Yale kan låses op med din Apple HomeKit app, og din Homey hub kan styre dem alle. Med Matter kan du mikse og matche dine produkter og platforme præcis, som du ønsker.

Hvordan fungerer Matter?

Matter benytter IP-baseret teknologi, som Wi-Fi og Thread, til at forbinde enheder. Det betyder, at de kan kommunikere med hinanden ved hjælp af en hub enten via et særskilt mesh-netværk eller internettet.

Opsæt nemt automatiseringer

Matter styrer på den måde en bred vifte af funktioner i dit smart home – fra belysning, termostater, sikkerhedskameraer, sensorer, smart plugs og meget mere. Og gør det nemt for dig at opsætte automatiseringer og rutiner, som inkluderer langt de fleste af dine smart home enheder – så længe enhederne er Matter kompatible.

Fordele ved Matter

  • Enkelt: Matter gør det nemt at opsætte og bruge smarte enheder. Du behøver ikke længere bekymre dig om kompatibilitet eller at bruge flere forskellige apps. Vær opmærksom på, at nogle smart enheder fortsat kræver en specifik hub for at kunne integreres i dit Matter netværk.

  • Fleksibelt: Du kan vælge de enheder, du vil gerne vil have i dit hjem uanset mærke eller platform og være sikker på, at de kan fungere sammen. Så længe de alle er Matter kompatible.

  • Sikkert: Matter er designet med fokus på høj sikkerhed og beskyttelse af dit privatliv og dine data. Alle enheder Matter kompatible enheder er certificeret og godkendt efter strenge sikkerhedskrav.

  • Fremtidssikret: Matter er en åben standard, der løbende udvikles og understøttes af et stort konsortium af virksomheder. Det betyder, at Matter standarden vil fungere i mange år fremover og vil kunne tale sammen med nye generationer af Matter enheder.

TIL TOPPEN