4 tips til bilferie med børn i bilen

4 tips til bilferie med børn i bilen

Står den på bilferie til udlandet eller ferieudflugt rundt i det danske land? Men er du i tvivl om, hvad du skal pakke til de længere køreture med hele familien? Pakkelisten til kør-selv-ferien siger: Pak let, kompakt og praktisk. Så I er klar til uforudsete situationer, kø og spændte unger på bagsædet.

Vi har samlet en liste med uundværligt tilbehør og gadgets til bilen, som gør køreturen sjovere, nemmere og mere sikker. Læs med her og find inspiration til din kør-selv-pakkeliste.

Glem tiden med film og serier

Skal børnene underholdes på de lange køreture? Så er en tabletholder til nakkestøtten et absolut must. De små hoveder kan nemt blive utålmodige og rastløse og det kan lede til uendelige spørgsmål som ”er vi der snart?”, ”jeg er sulten”, ”jeg keder mig”.

Men med en tabletholder til nakkestøtten kan du nemt trylle tabletten om til en bagsæde-biograf med alle favoritfilmene og yndlingstegneserier på repeat. Og så er der lidt ro til de voksne på forsædet.

Se udvalget af tabletholdere
Familie på tur
Dreng i bil

Lyt til musik og lydbøger

Freden og roen er dog en ringe trøst, hvis tabletten afspiller den samme ”Gurli Gris” melodi om og om igen. Derfor er det godt givet ud, at supplere tabletholderen med et par høretelefoner. Børne-headsets er designet til de små hoveder, så der kan lyttes til lydbog eller musik i mange timer. 

Husk også at vælge et par hovedtelefoner, der er særligt udviklet til de små børneøre. Vi anbefaler at vælge et børne headsets med volumen-begrænsning, som sikrer at dit barn ikke kan skrue højere op end 85dB. De findes både med ledning og i smarte trådløse designs.

Se alle børne-headsets

Oplad jeres elektroniske enheder på turen

En bilferie tager tid, og derfor er det vigtigt at have strøm på dine elektroniske enheder til hele turen. Et tip herfra er derfor at anskaffe sig en biloplader. Så behøver du ikke bekymre dig om, om tabletten, mobilen eller de trådløse hovedtelefoner løber tør for strøm.

En biloplader er nemlig simpel at installere og bruge. Du sætter den blot i bilens cigarettænder, og tilslutter derefter opladerkablet til bilopladeren. Bom! Så er du klar til at lade jeres elektroniske enheder hele turen. Det bliver ikke nemmere.

Find bilopladerne her

Organisér dine ting i bilen, så du har alting lige ved hånden

Bilferie er en hyggelig måde at tilbringe kvalitetstid med familien. Men det kan også være en kaotisk oplevelse med bilen fuld af børnenes legetøj, bøger og hvad de nu ellers finder på at medbringe til køreturen.

Derfor er tip nr. 3 en smart organizer til bagsædet med masser af plads til opbevaring. På den måde kan du nemt opbevare f.eks. bøger, legetøj, snacks eller hvad end du skulle have lyst til. Og så er der altid er styr på, hvor tingene er. Organizeren hænges typisk på bagsiden af ryglænet, hvor børnene selv kan finde det, de lige mangler, så du kan fokusere på at køre bil. 

Vælg sæde-organizer til turen
To drenge klar til ferie

Gadgets til bilen, som du ikke vidste, at du manglede

 • En jump-starter
  Hvad gør man hvis uheldet er ude, og bilen går i stå? Vejhjælp er Ikke altid nemt at få fat på - især ikke, når du er på de udenlandske landeveje. Her kan din redningen være en jump-starter, der både kan bruges til at lade elektronik og starte bilen, hvis I skulle være så uheldige at bilen skulle løbe tør for strøm. Find den her

 • En GPS tracker
   En GPS-tracker eller et AirTag er en lille tracking-briks, som kan monteres på bilen, i din pung eller på din bagage. På den måde har du altid lokationen på dine ejendele, hvis de skulle blive væk, glemt eller endnu værre, stjålet. Find en GPS-tracker

 • En bluetooth audio receiver 
  En audio receiver er genial, hvis I kører i en bil, som ikke har indbygget bluetooth Apple CarPlay. Tilslut den lille transmitter til bilens AUX indgang, og connect din mobil via bluetooth. Så kan I streame musik og podcast over bilens anlæg hele vejen på ferie. Find en audio receiver

 • En trådløs mini støvsuger
  Med børn og snack ombord er der 100% krumme-garanti. Hvis du vil sikre at bilen forbliver bare nogenlunde ren under bilferien, er en trådløs ministøvsuger en genial lille accessory. Ministøvsugerne er designet til at komme ind i alle bilens små afkroge, og så er den så handy, at den passer i handskerummet. Find en støvsuger

Rigtig god køretur!

Biltilbehør er essentielt til en bilferie både for sikkerheden men også for underholdningen under den lange køretur. Rigtig god bilferie – vi håber, du har fået styr på pakkelisten.

Se al inspiration til bilferien

TIL TOPPEN