Guide: Sådan vælger du den bedste powerbank til din tablet

Guide: Sådan vælger du den bedste powerbank til din tablet

Er du i tvivl om, hvilken powerbank du skal vælge til din tablet? Og har du svært ved at gennemskue, hvad termer som 'max output effekt' og 'kapacitet' betyder, når du sammenligner specifikationerne på to powerbanks?

Bare rolig! Vi har lavet en guide, der taler dig igennem alt, hvad du har brug for at vide om powerbanks og tekniske termer, så du kan vælge den bedste løsning.

5 vigtige specifikationer, når du vælger powerbank til tablet

#1 Batterikapacitet

Kapaciteten angives normalt i milliampere (mAh) og fortæller, hvor meget strøm en powerbank kan lagre. Jo højere kapacitet, desto mere strøm har powerbanken til at oplade dine enheder. Der findes mange modeller fra de mindre på 1.000 – 10.400 mAh til de mere kraftfulde på 10.400 – 35.000 mAh.

#2 Output-effekt

Output-effekten bestemmer, hvor hurtigt powerbanken kan oplade din elektroniske apparater. Output-effekt angives i watt (W), og jo højere output-effekten, jo hurtigere kan du oplade dine enheder.

#3 Antal porte

Mængden af porte (eller outputs, som det også kaldes) siger noget om, hvor mange enheder du kan oplade på én gang. Jo flere porte der er, desto flere enheder kan lade samtidig.

#4 Størrelse og vægt

Powerbanks er særligt smarte på grund af deres kompakte designs. Størrelse og vægt går oftest hånd i hånd med batterikapaciteten. Dvs. jo større batterikapacitet, jo større og tungere er powerbanken typisk også.

#5 Pris

Prisen hænger oftest sammen med batterikapacitet, output-effekt og funktionsniveau. Dvs. jo more kraftfuld og avanceret powerbanken er, jo dyrere vil den ofte også være.


Find din powerbank nu

2 powerbanks og en storebror med ekstra power

Klassisk powerbank med kabel

De fleste kender den klassiske powerbank, som kan oplader din elektronik via et kabel – præcis som en ganske almindelig vægoplader. Ofte kan de lade flere enheder på én gang med forskellige stik ved at dele outputtet (W) mellem de enheder, der er tilsluttet.

powerbank med kabel
Powerbank med solceller

Powerbank med solceller

Solcelle powerbanks anvender solenergi som strømkilde til at lade din elektronik. Det kan enten være ved hjælp af indbyggede solceller eller ved at tilslutte solceller. Powerbanks med solceller er et praktisk og bæredygtigt alternativ, da de kan oplades på farten, bare solen skinner.

Power stations med ekstra power

Helt generelt leverer en power station betydeligt mere strøm end en powerbank. Derfor er de oftest også en del større, ligesom batterikapaciteten beregnes i kilowatt-timer i stedet for mAh.

Power stations er designet til at levere strøm til flere enheder og elektroniske apparater på én gang – fra en mobil, der kan lades med et USB-kabel, til f.eks. en køleboks eller kaffemaskine, der forbindes med et helt almindeligt AC-stik, der også passer i en stikkontakt.

Powerstation

Og lige et sidste tip: Hold ekstra øje med kapaciteten, når du vælger powerbank til tablet og iPad

Når du skal vælge powerbank til din iPad eller tablet, er et godt tip at vælge en med en kapacitet på minimum 10.000 mAh. En fuldt opladet powerbank på 10.000 mAh bør nemlig kunne give mindst én fuld opladning af din tablet.


TIL TOPPEN