Vælg de bedste høretelefoner til ungerne med 3 gode fif

Vælg de bedste høretelefoner til ungerne med 3 gode fif

Mange børn elsker at lytte til musik, se film og spille spil på mobilen eller tabletten. Men som forældre kan man til tider trænge til en pause fra tegneserie-stemmer, lydbøger og børnesange på repeat. Derfor er et par gode høretelefoner til ungerne et absolut must-have.

Men hvordan vælger du de bedste høretelefoner til dit barn, som både giver en god lydoplevelse og passer på de sarte små ører? Hæng på lidt endnu og få vores bedste råd til at vælge de bedste børnehøretelefoner.

3 overvejelser med høretelefoner til børn

Det behøver ikke være svært at finde et godt par børne høretelefoner. For ligesom du har dine præferencer, når det kommer til farve og design, så har dit barn helt sikkert også en ide om, hvad de gerne vil have.

Men fordi de små øre er mere sarte end vores, er det en god ide at tage særlig højde for lydstyrke og pasform. Få vores tips til 3 overvejelser, der kan hjælpe dig godt på vej til at forkæle dit barn med det bedste par børnehøretelefoner.

1# - Lydstyrkebegrænsning minimerer risiko for høreskader

For at passe bedst muligt på børnenes øre og undgå høreskader, er vores allerstørste og første opfordring at vælge et par høretelefoner med decibelbegrænsning.

Som tommefingereregel anbefaler Høreforeningen, at lydstyrken til børn ikke overstiger 85db. Alt derover er nemlig med til at øge risikoen for permanente høreskader, som kan følge børnene resten af livet.

Dreng i stol med høretelefoner og laptop
Børne-headsets på et bord

2# - Test og find den pasformen og headset type

For at give dit barn den bedste mulige lydoplevelse, er det værd at prøve forskellige headset typer med forskellig pasform. Der er nemlig stor forskel på, hvordan de forskellige hovedtelefoner sidder og føles. Noget som i høj grad også bestemmes af dit barns alder.

For mens et par høretelefoner som sidder på eller over øret, måske er mest behagelige og praktiske til yngre børn, synes ældre børn ofte, det er fedt med et in-ear headset, som er lille og nemt at have med i lommen.

3# - Lad børnene hjælpe med at vælge farve og design

Børnehøretelefoner findes i et hav af farver og designs. Og mens nogle børn foretrækker farver og designs med deres figurer fra deres favorituniverser, foretrækker andre et mere neutralt design og farvevalg.

Er der mulighed for det, kan det være en hyggelig ide at spørge dit barn til råds om, hvordan de gerne vil have, deres hovedtelefoner skal se ud.

Pige lytter til musik i hængekøje

De 3 mest populære typer børne-headset

On-ear hovedtelefonerOver-ear hovedtelefonerIn-ear hovedtelefoner
PasformSidder på øreneOmslutter øreneSidder i ørene
Fordele
  • Sidder godt på hovedet
  • God lydkvalitet
  • God lydkvalitet
  • Høj komfort
  • Lydisolation
  • Små og lette
  • Nemme at have med i lommen
Obs'er
  • Kan klemme på ørene ved brug i længere tid
  • Kan være varme at have på i længere tid ad gangen
  • Kan være store og tunge på et barnehoved
  • Kan være varme at have på i længere tid ad gangen
  • Kan være svære at putte i øret og kan nemt falde ud
  • Kan være ubehagelige at have i øret i længere tid ad gangen
AldersgruppeGode til børn i alle aldreGode til børn i alle aldreGode til de større børn

Med eller uden ledning til ungerne – hvad skal du vælge?

Og så lige det allersidste store spørgsmål: Med eller uden ledning? Ligesom alle andre headsets, findes børnehøretelefoner også både med ledning og i trådløse versioner.

Pige kigger tablet med høretelefoner med ledning

Hovedtelefoner med ledning

  • Altid god forbindelse:
    Et headset med ledning sikrer en pålidelig forbindelse til det device, høretelefonerne er tilsluttet.

  • Ingen bekymringer om batterilevetid:
    Ledningsbaserede hovedtelefoner kræver ikke opladning. Så dit barn kan bruge deres hovedtelefoner, når det passer dem, uden du skal tænke på opladning.

  • Børnene kan nemt selv tilslutte høretelefonerne:
    Uanset til hvad og hvor ungerne har brug for deres headset, kan de nemt selv ’plugge’ det til tabletten eller PC’en uden hjælp fra en voksen.
Se børne-headsets med ledning
Dreng kigger vil med trådløst headset

Trådløse hovedtelefoner

  • Masser af plads til bevægelse:
    Trådløse hovedtelefoner giver dit barn frihed til at bevæge sig uden at været begrænset af ledningen.

  • Slut med filtrede ledninger:
    Med et trådløst headset slipper du for filtret ”ledningssalat” og irriterende knuder på ledningen. Det eneste kabel der er brug for, er ved opladning.

  • Connecter (nærmest) af sig selv:
    Har I først parret hovedtelefonerne til børnenes tablet én gang, opretter det nemt og hurtigt selv forbindelse igen, når det bliver tændt.
Se trådløse børne-headsets

TIL TOPPEN